Project


Project e-Healthy Habits is een uitwisselingsproject tussen een basisschool in Nederland en Uruguay. Via sociale media gaan kinderen leren over gezonde voeding en gewoontes in hun eigen land, en die van hun internationale 'klasgenoten'. We zien het als een nieuwe vorm van gezondheidsvoorlichting. Via deze blog laten we zien hoe we dit project opzetten en uitvoeren, welkom!

5 oktober 2010

Start e-Healthy Habits

Medio 2010 startte het lectoraat Technologie in Zorg en Welzijn van Saxion (Enschede) het project e-Healthy Habits. Het idee was om sociale media in te zetten voor gezondheidsvoorlichting op scholen in Nederland en Uruguay. Hiermee stappen we af van traditionele voorlichting: van bovenaf (autoriteit) dicteren wat gezond is en wat niet. In dit project gaan kinderen van elkaar leren wat gezond is via visuele middelen, met alle culturele verschillen van dien. Deze nieuwe vorm heet ook wel gezondheid 2.0, ook te lezen in een rapport hier.

Vanzelfsprekend behoeft dit proces begeleiding. In samenwerking met de opleiding verpleegkunde van Saxion doen studenten onderzoek, maar helpen ook bij de workshops op de scholen. Marion Blokzijl is vanuit de opleiding betrokken. Daarnaast zijn 2 onderzoekers van het lectoraat betrokken: Marit van de Dijk en Mark Brul. In Uruguay wordt samengewerkt met stichting Movimiento.

Het project richt zich dus op gezondheidsvoorlichting (GVO) en sociale media: een ontdekking naar de (on)mogelijkheden. Volg ons via deze blog, meld je aan op de RSS feed en zie wat gezondheidsvoorlichting 2.0 is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten