Project


Project e-Healthy Habits is een uitwisselingsproject tussen een basisschool in Nederland en Uruguay. Via sociale media gaan kinderen leren over gezonde voeding en gewoontes in hun eigen land, en die van hun internationale 'klasgenoten'. We zien het als een nieuwe vorm van gezondheidsvoorlichting. Via deze blog laten we zien hoe we dit project opzetten en uitvoeren, welkom!

13 oktober 2010

Even voorstellen: escuela 41

In Montevideo zullen we het project uitvoeren met groep 6 van Escuela 41. Groep 6 is in Uruguay groep 8 in Nederland. Escuela 41 staat in de wijk Aguana en staat in het teken van wederopbouw: renovaties van oude gebouwen of verlaten fabrieken. En dat op slechts 2 blokken verwijderd van het grote Palacio Legislativo, waar de wetgevende macht van Uruguay gezeteld is. 

Hoofdingang van de school
De basisschool is een zogenaamde 'tiempo completo'. Kinderen gaan hier de hele dag naar school, van 8.00 tot 17.00. Dit is niet gebruikelijk in Uruguay, waar kinderen vaak een dagdeel (ochtend of middag) naar school gaan. Er zijn 2 groepen die deelnemen aan het project, groep 6a (lerares Doris) en 6b (leraar Gabriel).


Groep 6b van leraar Gabriel
De school behoort tot de publieke scholen, wat zoveel betekent dat de overheid het schoolgeld en materialen volledig betaalt. Helaas is er weinig geld beschikbaar voor onderhoud aan de gebouwen (lekkende WC's, tochtige lokalen) of middelen om te sporten. Wel zijn ze aangesloten op Plan Ceibal en maken ze veel gebruik van de XO laptops. Binnenkort meer over de school.

2 opmerkingen:

  1. charles willems13 oktober, 2010

    Hallo Mark, Marit, Marion, Aafke Gea en Lotte.
    Je zou denken een ingewikkelde manier van communicerenpassen we hier toe. Maar zonder internet en de sociale media lieten we toch een boel mooie kansen liggen.
    GVO niet alleen hier bij ons in NL maar ook op afstand in Uraguay. Ik vind het mooi om niet te zeggen geweldig dat we met elkaar deze kans hebben aangegrepen om wel iets voor elkaar te betekenen. Al zitten we in verschillende werelden. Het blog is een goed initiatief om meer uit te wisselen over de ervaringen over en weer.
    Mijn RSS is ingesteld en ik zal het met belangstelling volgen.
    Wat ik vanuit mijn betrokkenheid bij technologie wel zou willen vernemen is met welke infrastructuur daar gewerkt wordt en wat je met die middelen wel en niet kunt doen.
    OOk hoop ik te vernemen hoe de GVO programma's die op deze manier worden ondersteund er uit zien.
    Ik weet het is pril maar toch het is er.
    Groet en veel succes met het vervolg

    Charles Willems
    Saxion lector Technologie in zorg en welzijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Charles!
    Over de technologie en de GVO modellen komt vanzelfsprekend later meer. Leuk dat je meeleest en we hopen op je input hier!
    Groet uit Uruguay!

    BeantwoordenVerwijderen