Project


Project e-Healthy Habits is een uitwisselingsproject tussen een basisschool in Nederland en Uruguay. Via sociale media gaan kinderen leren over gezonde voeding en gewoontes in hun eigen land, en die van hun internationale 'klasgenoten'. We zien het als een nieuwe vorm van gezondheidsvoorlichting. Via deze blog laten we zien hoe we dit project opzetten en uitvoeren, welkom!

5 oktober 2010

Laptops in Uruguay

In Uruguay hebben onlangs alle kinderen en leraren op publieke basisscholen een laptopje gekregen. Dat zijn 360.000 kinderen en 18.000 leraren. De laptops heten XO en zijn afkomstig uit het One Laptop Per Child project. In Uruguay heet dit project Plan Ceibal en wordt nadrukkelijk beschreven als een educatief programma.

Voor het project e-Healthy Habits zullen we in Uruguay gebruiken maken van deze XO laptops. Plan Ceibal heeft er ook voor gezorgd dat de meerderheid van de scholen de beschikking heeft over internet. Dus dat geeft de kinderen hier eindelijk de mogelijkheid om de wereld te verkennen, te beginnen met hun collega's in Nederland!

Bekijk meer over Plan Ceibal in het filmpje hieronder:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten