Project


Project e-Healthy Habits is een uitwisselingsproject tussen een basisschool in Nederland en Uruguay. Via sociale media gaan kinderen leren over gezonde voeding en gewoontes in hun eigen land, en die van hun internationale 'klasgenoten'. We zien het als een nieuwe vorm van gezondheidsvoorlichting. Via deze blog laten we zien hoe we dit project opzetten en uitvoeren, welkom!

2 november 2010

Even voorstellen: St. Plechelmusschool

De St. Plechelmusschool is een katholieke school die valt onder het bestuur van de Dr. Schaepmanstichting. Op de school wordt gewerkt met het Dalton onderwijs. De St. Plechelmus school bevindt zich sinds kort in een kerk. Een vrij donkere kerk is helemaal omgetoverd tot een gebouw waar een basisschool in zit. Ze hebben hoog meubilair. De kinderen zitten in groepjes. Ook kunnen de kinderen gebruik maken van een vide, om rustig daar zelfstandig te werken. 

Het schoolgebouw

De wijk waar de school is gevestigd is ‘t Wilbert in Hengelo Noord. Dit is een mooie rustige wijk met nog veel groen en weinig hoogbouw. De school ligt mede aan het plein van de H. Hartkerk en is omgeven door de eigen schooltuin en andere volkstuintjes. Voor veel verkeer hoeft de school in deze buurt niet bang te zijn. Het is een veilige, rustgevende omgeving voor een basisschool.

Net als in Uruguay hebben de kinderen een eigen laptopje
 De St. Plechelmus is een katholieke school. Er is een goede samenwerking met de parochie. Samen wordt aandacht besteed aan voorbereiding op de 1e H. Communie (groep 4), voorbereiding op het Vormsel (groep 8), gezinsvieringen, enz. De Plechelmus staat ook open voor kinderen van andere gezindten en heeft respect voor elkaars geloofsovertuiging en mening over levensbeschouwing. 

Zowel groep 7 (lerares Marian) als groep 8 (leraar Martijn) zullen meedoen in het project. De groepsfoto's zijn hieronder te zien.

Groep 8
Groep 7
De schooltijden zijn van 8.30 - 12.00 en van 13.00 - 15.00. Behalve op woensdag, wanneer ze 's middags vrij zijn. De kinderen kunnen tussen de middag over blijven. Van 12.00 tot 12.50 uur is er voor kinderen de mogelijkheid hun brood op te eten en te spelen onder toezicht van de overblijfkrachten.

Door: Aafke Manenschijn & Lotte Visser.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten